Over ons

Algemene informatie

Waar wij voor staan

Helderecht Advocaten is een modern en jong advocatenkantoor met ambitie. Net als u willen wij onze klanten de best mogelijke service geven. Onze visie op ondernemen kent vast dezelfde elementen als die van u; het voortdurend aanbieden van relevante diensten en producten en het zoeken naar slimme oplossingen om onze klanten te ontzorgen. Waarbij het belang van de klant altijd leidend is. Uw belang dus.

Uiteraard zijn al onze advocaten en medewerkers eigentijdse dienstverleners die een binding hebben met de regio Apeldoorn/Arnhem en weten wat er ook speelt op economisch en maatschappelijk vlak.

De naam Helderecht is een statement. Hiermee geven wij aan dat heldere communicatie en heldere acties centraal staan in onze dienstverlening want met nietszeggend jargon gaan we u niet vervelen. De ‘stapels papieren’ vertalen we in een kort en duidelijk advies en tijdens uw ‘zaak’ houden we u ook volledig op de hoogte van de ontwikkelingen. Net zo helder zijn onze facturen, vage kostenposten treft u hier niet aan. U betaalt wat we vooraf hebben afgesproken. Met Helderecht Advocaten weet u altijd waar u aan toe bent. U kunt ondernemen. 

Onze kernwaarden

Onze naam is een statement en wordt ingevuld door onze kernwaarden. Waarden die passen bij de pro-actieve advocaat van deze tijd en de dienstverlening die past bij de behoefte van onze tijd.

Open

Oplossend

Ondernemend

Hoe het ooit begon...

Helderecht door de jaren

In de jaren zeventig van de vorige eeuw vestigde mr. A.M. van Dusseldorp zich als advocaat en procureur in Apeldoorn. Van Dusseldorp voerde een brede, algemene praktijk en het kantoor groeide. Waarbij de nadruk steeds meer kwam te liggen op privaatrecht, waaronder contracten, verbintenissen, ondernemingsrecht, faillissementen en personen- en familierecht.

Toen Jan Damstra in 2000 als partner toetrad veranderde de naam in Van Dusseldorp en Damstra Advocaten. De dienstverlening richtte zich in die jaren steeds meer op de ondernemer. Van Dusseldorp en Damstra Advocaten werden lid van de vereniging Huis Advocaten, een kwaliteitsnetwerk van kantoren dat verbonden is aan een rechtsbijstandsverzekeraar. In 2009 nam Van Dusseldorp afscheid en traden de advocaten Dennis Brugge en Hajo Coumou als nieuwe partners toe.

Ook de advocatuur veranderde in rap tempo, de eigentijdse klant eiste steeds meer helderheid. De drie partners kozen in 2010 voor een frisse en heldere visie, strategie en aanpak onder een naam die de cliënt centraal stelt: Helderecht. Helderecht staat voor transparantie en oprechte adviezen. Voor juridische oplossingen waarin vakmanschap, ambitie en empathie samenkomen. In december 2014 koos Jan Damstra voor een eigen praktijk. 

Onze specialismen

Omdat wij geloven dat daadwerkelijke expertise noodzaak is geworden in onze huidige verjuridiceerde samenleving, hebben wij ons gespecialiseerd in een aantal rechtsgebieden bovenop de aanwezige kennis en kunde van algemene rechtsgebieden.

Alle rechtsgebieden
Aansprakelijkheidsrecht / Letselschade
Arbeidsrecht
Erfrecht
Insolventierecht
Ondernemingsrecht

Vrijblijvend advies nodig?

Het komt regelmatig voor dat onze cliënten opmerken dat zij achteraf spijt hebben dat zij niet eerder een advocaat hebben geraadpleegd. Simpelweg omdat het veel ellende en kosten had kunnen besparen en zekerheid had gegeven voor de toekomst.

Als ondernemende en pro-actieve advocaat herkennen wij maar al te goed de gevaren die op de loer liggen en helpen u graag met vooruitziende blik juist problemen te voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen. In ieder geval goedkoper.

U kunt ons altijd bellen of e-mailen voor een vrijblijvend advies. Mocht u regelmatig behoefte hebben aan ruggenspraak en deskundig juridisch advies, dan wijzen wij u graag op ons juridisch abonnement. Daarmee kunt u onbezorgd ondernemen en doen waar ú goed in bent.