Marc Molenaar

Advocaat
Marc Molenaar

Marc Molenaar

Advocaat

Contact

055-5212491 (algemeen)
055-7501337 (rechtstreeks)
marc.molenaar@helderecht.nl

Stuur bericht

Advocaat

Marc Molenaar was tijdens zijn studie aan de Universiteit van Amsterdam werkzaam bij de Rechtswinkel Bijlmermeer en bij Heijder Advocaten te Amsterdam, waar hij zich bezig hield met arbeidsrechtelijke kwesties. Van 2000 tot 2003 is hij werkzaam geweest als gerechtssecretaris bij de kortgedingkamer en de faillissementskamer van het Gerechtshof te Amsterdam, waarna hij in 2003 is begonnen als jurist arbeidsrecht bij DAS Rechtsbijstand. In 2007 heeft Marc de overstap gemaakt naar de advocatuur en sedertdien is hij verbonden aan Helderecht Advocaten.

Door zijn jarenlange ervaring weet Marc complexe kwesties handig om te zetten in pragmatische oplossingen. Daarbij vindt Marc het belangrijk om mensen te helpen op een voor hen zo min mogelijk belastende manier, waarbij hij steeds streeft naar een duurzame oplossing. Een ‘regeling in der minne’ heeft daarbij altijd de voorkeur, maar als een procedure onvermijdelijk is dan gaat Marc graag de strijd aan bij de rechter.

Rechtsgebieden

Marc houdt zich in zijn dagelijkse praktijk voornamelijk bezig met burenrecht (bijvoorbeeld geschillen over de erfgrens, erfdienstbaarheden, conflicten over hinder (licht, lucht en geluid) beplanting en overbouw), consumentenrecht (koop, nakoming, non-conformiteit), huurrecht (zowel woon- als bedrijfsruimte, opzegging, huurbescherming, woongenot en onderhoud), verbintenissenrecht (bijvoorbeeld nakoming, opschorting, retentie, verzuim en wanprestatie), personen- en familierecht (echtscheiding/scheiding van tafel en bed, ouderschapsplan, omgang en alimentatie) en strafrecht (wegenverkeersstrafrecht, beklag tegen niet-vervolgen (artikel 12 procedure).

Specialisatie

– Huurrecht
– Burenrecht
– Personen- en familierecht
– Strafrecht