Hajo Coumou

Advocaat
Hajo Coumou

Hajo Coumou

Advocaat

Contact

055-5212491 (algemeen)
055-7501322 (rechtstreeks)
hajo.coumou@helderecht.nl

Stuur bericht

  Advocaat

  Hajo Coumou trad na afronding van de studie Nederlands recht in 1995 in dienst bij Centraal Beheer Achmea te Apeldoorn als letselschadebehandelaar. Aansluitend werkte hij bij Marree en Dijxhoorn Advocaten te Amersfoort. In februari 2001 werd hij beëdigd als advocaat. Hajo fungeert vanaf dan ook als curator in faillissementen, surseances van betaling en schuldsaneringsregelingen.

  Van 2004 tot 2007 was hij in dienst bij Van Dusseldorp en Damstra Advocaten (thans Helderecht Advocaten) als advocaat en curator/bewindvoerder. Na een tweejarige uitstap bij Pellicaan Advocaten te Apeldoorn voert Hajo met ingang van september 2009 weer praktijk onder de vlag van Helderecht Advocaten. Hajo staat particulieren en bedrijven bij, met aandacht voor de ondernemer.

  Hajo heeft een ruime ervaring als procesadvocaat. Hij neemt zijn cliënten graag mee in de gedachtegang van de rechter bij zijn advies over hun juridische positie. Hierdoor kunnen zijn cliënten hun belangen, kansen en risico’s in een gerechtelijke procedure en daarbuiten altijd goed inschatten.

  In zijn vrije tijd maakt Hajo graag illustraties. Deze gebruikt Helderecht om de blogs van haar advocaten te verluchtigen.

  Rechtsgebieden

  Hajo is lid van de Vereniging voor Insolventie Advocaten (INSOLAD). Hajo specialiseert zich op het gebied van procesrecht en vraagstukken over de afwikkeling en vereffening van vermogensschade, letselschade, boedelverdelingen in faillissementen en nalatenschappen.

  Hajo Coumou heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Erfrecht
  • Insolventierecht

  Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

  Specialisatie

  – Erfrecht
  – Letselschade
  – Insolventierecht
  – Ondernemingsrecht
  – Procesrecht
  – Tuchtrecht

  Hajo is als advocaat in Nederland ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten Prinses Beatrixlaan 5, 2595 AK Den-Haag, tel. 070-335 35 35.