Ondernemingsrecht

Ondernemingsrecht

Als ondernemer ontkomt u er niet aan: ondernemingsrecht.

Het ondernemingsrecht omvat vele aspecten en onderwerpen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan voor de hand liggende zaken als aandeelhoudersovereenkomsten en managementovereenkomst, maar ook aan distributieovereenkomsten, franchiseovereenkomsten en agentuurovereenkomsten. Maar vergeet niet de “eenvoudige” incasso, beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid en samenwerkingsverbanden. Onderwerpen die u als ondernemer raken.

U ondersteunen met ondernemen, dat is de business van onze advocaten ondernemingsrecht. Of het nu gaat om het geven van specialistisch advies, het opstellen van verschillende contracten, het procederen in de rechtszaal of het afwikkelen van een faillissement. Onze specialisten ondernemingsrecht stellen uw belang voorop.

Een dreigend conflict, een ontslag, een medewerker, afnemer of concurrent die schermt met schadeclaims of een rechtszaak; in veel gevallen lijkt “een zaak” uit het niets op te doemen. In zo’n situatie is het soms moeilijk te bepalen wat wijsheid is. En wie beslist welke partij gelijk heeft? Natuurlijk helpen wij u graag met het zoeken naar een slimme en gunstige oplossing. Graag kijken wij al in een vroeg stadium met u mee om uw activiteiten een solide juridische en wettelijke basis te geven om “gedoe” te voorkomen.

De steeds verdergaande juridisering van onze maatschappij brengt de nodige risico’s mee. Risico’s waar wij u graag op willen wijzen en kunnen wijzen als wij uw business kennen. Mede om ons te ontdoen van het stigma als advocaat duur te zijn en u zorgeloos te kunnen laten ondernemen, hebben wij een juridisch abonnement beschikbaar.

Advocaat ondernemingsrecht

Helderecht Advocaten adviseert waar mogelijk en procedeert waar nodig op het gebied van het ondernemingsrecht. Uw advocaat lost uw juridische vraagstukken op. Zoals u van onze ondernemende advocaten mag verwachten zijn wij uw adviseur en gesprekspartner. Wij communiceren heldere en klare taal, zonder u te vermoeien met ellenlange analyses en onbegrijpelijk jargon.

Diensten advocaat ondernemingsrecht

Onze advocaten ondernemingsrecht zijn u graag van dienst bij:

Het opstellen en beoordelen van contracten, waaronder

o Aandeelhoudersovereenkomsten
o Managementovereenkomsten
o Algemene voorwaarden
o Commerciële contracten
o Franchise overeenkomsten
o Distributie overeenkomsten
o Agentuur overeenkomsten

Onze advocaten ondernemingsrecht adviseren u graag bij:

o Beroeps- en bestuudersaansprakelijkheid
o Aangaan van samenwerkingsverbanden
o Aangaan, wijzigen of opzetten van rechtsvormen en bedrijfsstructuren
o Geschillen tussen ondernemingen

Waar mogelijk blijft het bij het opstellen, beoordelen of adviseren. Maar als het nodig is, weten onze gespecialiseerde advocaten ondernemingsrecht u kordaat bij te staan in een procedure en in de rechtszaal. Onze advocaten hebben een (zeer) ruime ervaring in het procesrecht.

Advocaat Incasso

Niets zo vervelend als wanbetalende klanten. U heeft goederen of diensten geleverd, kosten gemaakt of gelden voorgeschoten en verwacht van uw klant dat hij betaalt. Helaas is de werkelijkheid soms weerbarstig. Helaas, want de kosten lopen ongemerkt in het kader van debiteurenbeheer alleen maar op, zo ook waarschijnlijk de ergernis.

Redenen waarom wij u graag van dienst zijn als incasso specialist: snel, effectief en goedkoop alsnog uw facturen innen.

Hoe wij dat doen?

Wij werken volgens een protocol met vaste (zo kort mogelijke) termijnen. Alle inkomende incasso opdrachten worden direct na binnenkomst door ons beoordeeld op juridische haalbaarheid. Het incasso traject wordt ingezet, waarbij de debiteur meerdere malen wordt aangeschreven. Kosten en rente worden aangezegd. In het onverhoopte geval rechtsmaatregelen nodig zijn, kunt u er op rekenen dat de kosten voor u beperkt blijven en veelal zullen worden gedekt door een proceskostenveroordeling.

Onze advocaten weten in ongeveer 70% van de gevallen snel, efficiënt  en zonder rechtsmaatregelen tot incasso te komen. Die efficiëntie vertaalt zich ook in de beperkte kosten die u voldoet voor onze incasso diensten. Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen en met welke kosten u rekening moet houden? Bel of e-mail ons en wij sturen u ons voorstel.