Insolventierecht

Insolventierecht

Advocaat insolventierecht

U krijgt er als ondernemer hoe dan ook mee te maken: financiële problemen met een van de partijen waarmee u zaken doet. Dan is het van belang dat u voorbereid bent op de mogelijke consequenties. Onze ervaren specialisten ondersteunen u bij alle vraagstukken die met het faillissementsrecht te maken hebben. We klankborden met u over de juiste keuzes en schetsen u een helder beeld van het toekomstige traject en uw belangen daarin. Dan gaat het bijvoorbeeld over juridische structuren, verhalen van vorderingen en schuldsanering, uw rechten en plichten, de rol van curator en bewindvoerder en de gevolgen van persoonlijke aansprakelijkheid en andere risico’s van de betrokkenen. Dat is wel zo prettig.

Advocaat persoonlijk faillissement

Een persoonlijk faillissement is een gebeurtenis met veel impact. Bijna elk persoonlijk faillissement kent dan ook een lange voorgeschiedenis. U kunt een bedrijf hebben gehad wat failliet is gegaan en waarbij u verantwoordelijk bent voor de schulden. U kunt te maken krijgen met de schulden die een compagnon of partner heeft achtergelaten of u kunt in het verleden schulden hebben gemaakt.

Op enig moment zal er door u zelf of door de schuldeiser faillissement worden aangevraagd. Dit gebeurt bij de rechtbank.

Helderecht kan u bijstaan in deze procedure. U krijgt inzicht in het verloop en de procedure van het faillissement, de rolverdeling van de betrokkenen en de curator en we verstrekken helderheid over de wetten en regels die gelden bij een dergelijk faillissement.

  • Hoe vraag ik een faillissement aan?
  • Wie is er betrokken bij een persoonlijk faillissement?
  • Hoe verloopt een persoonlijk faillissement?
  • Welke regels en wetten gelden bij een persoonlijk faillissement?
  • Op welke manieren kan een persoonlijk faillissement eindigen?

Op deze en nog veel meer vragen geven wij u graag antwoord, kom langs voor een gratis intakegesprek. Klik hier.