Aansprakelijkheid en verzekering

Aansprakelijkheid en verzekering

Een leverancier veroorzaakt een ongebruikelijke schade bij het laden en lossen van goederen op uw terrein. Of een van uw medewerkers krijgt een ongeluk op een andere locatie. Daarna volgt vaak het bekende ‘getouwtrek’ door de verzekeraars over aansprakelijkheid en schade. Want lang niet altijd is meteen duidelijk wie waarvoor verantwoordelijk is en of de schade wel tot in detail is gedekt. Vooraf de verzekeringen en de behoefte hieromtrent in kaart brengen is dan handig. Uw advocaat aansprakelijkheid en letselschade van Helderecht helpt u graag. We weten hoe we dan moeten handelen richting de betrokken partijen en we kunnen de schade (materieel en immaterieel) berekenen. En uiteraard staan we u bij mocht het tot een zaak komen.

Advocaat aansprakelijkheid, verzekering en letselschade

Het oplopen van letsel is een ingrijpende ervaring. Maar elke oorzaak kent een andere benadering. Denk aan de grote verschillen tussen een verkeersongeval of een ongeluk op het werk eventueel met nalatigheid van uw werkgever. Onze specialisten zitten voor u klaar.

Wij begrijpen als geen ander dat u tijd nodig heeft om het een plek te geven. Door goed juridisch advies krijgt u die ruimte. Wij van Helderecht nemen alle zorg uit uw handen.

Contact met de wederpartij is vaak ingewikkeld en kent vele haken en ogen. Een fout is snel gemaakt, iets wat grote gevolgen kan hebben voor de toekomst.

Ook al lijkt een letsel mee te vallen, toch kunnen er in de toekomst complicaties optreden.

Maar ook als de ernst van het letsel overduidelijk is, dan nog zijn de gevolgen voor de toekomst veelal onzeker.

Ook al lijkt de wederpartij welwillend of heeft u contact met een verzekeringsmaatschappij, dan nog adviseren wij u tijdig contact met ons te zoeken. De wederpartij heeft altijd zijn eigen belangen en zodra duidelijk is wat de gevolgen van het letsel kunnen zijn, dan kan de welwillendheid als sneeuw voor de zon verdwijnen.

In Nederland heeft u recht op “gratis rechtshulp” bij gebleken aansprakelijkheid. Uw advocaat aansprakelijkheid en letselschade kan u hier alles over vertellen. De veroorzaker moet in dergelijke gevallen namelijk de juridische kosten betalen.

Het slachtoffer moet natuurlijk niet opdraaien voor de juridische kosten van zijn claim.