Erfrecht

Een sterfgeval is vreselijk voor de nabestaanden. U wilt het verdriet verwerken, maar tegelijkertijd moet u enorm veel regelen. Van het opzeggen van abonnementen en lidmaatschappen tot het op de hoogte stellen van diverse instanties. Een eigen huis moet wellicht in de verkoop. Veel mensen hebben hier weinig ervaring mee, wat ontzettend lastig kan zijn in een moeilijke tijd.

Bij een sterfgeval wordt u ongewild geconfronteerd met erfrecht. Zonder dat u erom hebt gevraagd en soms zelfs zonder dat u het weet, kunt u erfgenaam zijn. U wordt dan verantwoordelijk voor de bezittingen en schulden van de overledene. En dat brengt veel regelwerk met zich mee.

Door verdriet kunnen we vaak anders kunnen reageren dan normaal. Bovendien kunnen mensen soms anders reageren als er geld om de hoek komt kijken. Een erfenis brengt lang niet altijd het beste in mensen naar boven.

Daarnaast krijgt u dus te maken met vele instanties. De belastingaangiften moeten worden gedaan. Er kan sprake zijn van een bedrijf wat moet worden gestaakt of overgenomen. Een erfenis van een rijke oom is natuurlijk welkom, maar wat als de erfenis uit schulden bestaat?

Voor veel zaken moet u ook naar een notaris, bijvoorbeeld om bankzaken te regelen.
Hoe weet u of er een testament is gemaakt en wat er in staat? Het is allemaal erg ingewikkeld. Zeker omdat veel instanties langs elkaar heen lijken te werken

Als er geen testament is, wordt de erfenis volgens de wet verdeeld, maar alle erfgenamen moeten het wel eens zijn voordat dit gebeurd. En het is niet altijd gemakkelijk om het eens te worden. Soms zijn de onderlinge verhoudingen nooit goed geweest, of zijn er tijdens de afhandeling van de erfenisirritaties ontstaan. Dan kan mediation een oplossing zijn.

Helderecht neemt u dan ook alle zorgen uit handen. Kom langs voor gratis advies tijdens een intakegesprek. Klik hier.

De specialisten

Contactgegevens

Apeldoorn
Kerklaan 37
T 055-5212491
F 055-5214731
  Arnhem
Apeldoornseweg 49
T 026-3525240
F 026-3525242
(Bezoek op afspraak)

 

 

 


Bezoektijden: ma. t/m vr. 8.30 - 17:00

Contactformulier

Alle contactgegevens »

Particulier

Zakelijk / Semi overheid

Actueel

"Ontslag op staande voet vanwege Linkedin – profiel, en toch een transitievergoeding voor de werknemer"

Het recht kan soms ongrijpbaar zijn voor niet-juristen...Zo ook in de uitspraak van de kantonrechter uit Utrecht van 6 maart 2018...In deze zaak ging het om een werknemer die bij een onderneming van functie was veranderd naar Marketing & PR... Lees verder >