Bestuursrecht

Van vergunningen en vervuilde grond tot snelwegen. En alles wat daar tussen zit. Het bestuursrecht beschrijft de regels waaraan de overheid zich moet houden als zij besluiten neemt die de burger aangaat. Het moet helder zijn hoe zij die besluiten heeft voorbereid, onderbouwd en openbaar heeft gemaakt. Het kan natuurlijk voorkomen dat u het niet eens bent met zo’n besluit. Waar gaat het dan om? Een deel van uw tuin wordt bijvoorbeeld onteigend voor een nieuw stratenplan.

Of u heeft onterecht een grote boete of dwangsom gekregen. In dit soort gevallen is het raadzaam juridisch advies in te winnen voordat u contact zoekt met de betreffende instantie. De advocaten van Helderecht helpen u graag. We kennen de weg naar nagenoeg elk overheidsloket in uw regio en begeleiden u bij bezwaar maken en beroep instellen. Uiteraard zorgen we voor een goede afronding van de juridische procedure. Wel zo prettig. Klik hier voor een gratis intakegesprek.

De specialisten

Contactgegevens

Apeldoorn
Kerklaan 37
T 055-5212491
F 055-5214731
  Arnhem
Apeldoornseweg 49
T 026-3525240
F 026-3525242
(Bezoek op afspraak)

 

 

 


Bezoektijden: ma. t/m vr. 8.30 - 17:00

Contactformulier

Alle contactgegevens »

Particulier

Zakelijk / Semi overheid

Actueel

"Ontslag op staande voet vanwege Linkedin – profiel, en toch een transitievergoeding voor de werknemer"

Het recht kan soms ongrijpbaar zijn voor niet-juristen...Zo ook in de uitspraak van de kantonrechter uit Utrecht van 6 maart 2018...In deze zaak ging het om een werknemer die bij een onderneming van functie was veranderd naar Marketing & PR... Lees verder >